Oracle Development

Oracle beheer en ontwikkeling in de wereld van private, hybrid en public clouds

Google+

icon facebook

Mobile Development

Binnen steeds meer organisaties wordt er gebruik gemaakt van smartphones en tablets. Deze apparaten stellen andere eisen aan een browser. Tevens wordt het maken van apps voor deze apparaten ook steeds vaker uitgevoerd.

Lees meer

icon facebook

Integratie van systemen

Steeds meer systemen worden aan elkaar gekoppeld of zijn van elkaar afhankelijk. Vaak worden voorheen 'solitaire' systemen gekoppeld die allemaal hun eigen 'master'data hebben.

Read more

icon facebook

Services

Of het nu gaat om Google maps, Facebook of twitter. Al deze organisaties bieden talloze services aan die gebruikt kunnen worden in webapplicaties of apps.

Read more

Apex

Apex is de gratis ontwikkeltool van Oracle en uitermate geschikt als RAD-tool om kleine en/of grote sites te maken voor internet of intranet. Enkel een browser is benodigd voor het ontwikkelen van snelle en veilige webapplicaties, geen client-software benodigd. Apex wordt volledige ondersteund door Oracle.  

Met de kennis van de Oracle database en Oracle Apex kunnen schaalbare oplossingen gecreerd worden die meegroeien met de organisatie! Kruize Consultancy heeft de nodige ervaring in het ontwikkelen van Apex applicaties.

Met apex kunnen moderne sites ontwikkeld worden met een responsive design of volledig toegespits op smartphones en tablets.

BI (publisher)

Apex biedt al rapportagemoegelijkheden, maar met BI kunnen volledige en complexe (interactieve) rapporten gecreerd worden in word, pdf of html.

SQL & PL/SQL

De basis voor de ontwikkeltools zoals Apex en BI wordt natuurlijk gevormd door SQL en PL/SQL. Zonder deze twee kunnen de andere 2 tools niet bestaan. SQl is tenslotte de vraagtaal voor een relationele database! Voor heel veel taken binnen een organisatie kan volstaan worden met het ontwikkelen van software in PL/SQl (en SQL). Voor veel vraagstukken is dan ook geen externe tooling nodig waarvoor weer extra investeringen (financieel/opleiding/beheer) gedaan moeten worden.

Het uitwisselen van gegevens tussen databases of tussen database en os kan ook middels PL/SQL opgelost worden. Het monitoren en/of aansturen van deze jobs kan 'uitbesteed' worden aan Oracle Enterprise Manager in combinatie met Apex.

Overige Oracle development tools (forms/reports)

Er zijn nog heel veel omgevingen waar gebruik gemaakt wordt van Oracle*forms en Oracle*Reports. Inmiddels heeft Kruize Consultancy al de nodige ervaring in het migreren/ombouwen van dit soort omgevingen naar een Apex-omgeving. Aanpassingen aan deze bestaande omgevingen zijn echter ook nog gewoon mogelijk!

Overige

Het komt nagenoeg nooit voor dat een systeem dedicated is voor 1 gebruiker/afdeling. Meer en meer 'delen' systemen generieke data met elkaar die voorheen allemaal apart in de desbetreffende systemen werden opgeslagen. Denk daarbij aan gebruikersgegevens, personeelsgegevens (naam, telefoon), afdelingen etc etc. Het telkens telkens hergebruiken/definieren van benodigde gegevens per systeem is niet efficient en werkt fouten in de hand.

Wij zullen altijd met U meedenken om dit soort problematiek op te pakken en op te lossen. Een Oracle DBA heeft meestal een bredere blik dan een developer en wat is nou mooier dan iemand in huis te halen die beide disciplines beheerst!

 

Sample avatar  

The Future Group is een ICT dienstverlener met meer dan 200 professionele zelfstandige ondernemers exclusief verbonden. The Future Group heeft relaties bij de top van het Nederlandse bedrijfsleven en overheid.

The Future Group Lees meer
Sample avatar  

Ik wil een toegevoegde waarde zijn voor de klant. Met gedegen kennis en veel ervaring kan ik klanten voorzien van goed advies. Commitment is een kernwoord.

Sample avatar  

Op deze blog vind e de laatste info over Oracle: Oracle & Apex


Op deze blog vind je de laatste info specifiek mbt Oracle & Mobile: Oracle & Mobile